Sy-ann_logo
Afrika > Afrikaanse landen

Safari

Kenia

Magisch KENIA.

Een Safari in Kenia biedt de mogelijkheid om zijn wilde dieren populatie te observeren, ruige landschappen, de Indische Oceaan en de kleurrijke bewoners van Afrika's grote vlakten te ontdekken. De uitzichten over de gouden graslanden bezaaid met acaciabomen en meanderende rivieren zijn oogverblindend en stralen een gevoel van verwondering uit in dit natuurlijk amfitheater van de wereld.
Mombasa een oord van rust, zon, plezier aan de hagelwitte kust van de warme Indische oceaan.

Amboseli NP ligt aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5.895m). De berg domineert elk aspect van het park en vanuit Amboseli heeft u het beste uitzicht op de besneeuwde top. Het fragiele ecosysteem van het park ondersteunt een verscheidenheid aan wild en is beroemd om zijn grote kuddes olifanten. Moerassen en bronnen, gevoed door ondergrondse rivieren van de smeltende sneeuw van de Kilimanjaro, bieden een drinkplaats voor de wilde dieren en vogels tijdens het droge seizoen.

Tsavo East/West National Park is een van de oudste en grootste parken in Kenia. Het is de thuishaven van de grootste kuddes olifanten van het land, evenals van grote troepen leeuwen.

Via de schilderachtige Great Rift Valley met een adembenemend uitzicht op Mount Longonot, Lake Naivasha met zijn indrukwekkende ligging aan de voet van de Rift Valley Escarpment. Het meer is een belangrijk hortcultuurgebied van Kenia. Via een boottocht op het meer tot Crescent Island. Verder naar Lake Nakuru National Park, beroemd als thuishaven van duizenden kleine en grote flamingo's.

Masai Mara is een van Afrika's grootste wildreservaten. Met acacia's bezaaide vlaktes, met bomen omzoomde rivieren en bossen zijn overvloedig met wilde dieren en een scala aan vogels. Het wild spotten is het hele jaar door spectaculair; u kunt een groep leeuwen hun prooi zien besluipen, een kudde olifanten en hun fascinerende sociale structuur observeren, of groepen nijlpaarden zien wentelen in de rivieren. De Mara is gastheer voor een van de wonderen der natuur - de Grote Wildebeest Migratie. Naar schatting twee miljoen dieren trekken het hele jaar door door Tanzania en Kenia, de regen volgend. Rijden in noordelijke richting van de provincie langs de ananas- en koffieplantages en over de evenaar naar Ol Pejeta Conservancy. Maak een korte stop bij de evenaar. Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is opname centrum voor chimpansees die gered zijn uit traumatische situaties.

Samburu NP: Op zoek naar zeldzaam wild dat alleen ten noorden van de evenaar te vinden is, zoals de netvormige Nijlgiraffe, Grevy's zebra, Beisa Oryx, Gerenuk en Somalische struisvogel. Samburu ligt in het uitgestrekte, hete en dorre noorden van Kenia en grenst aan Buffalo Springs en Shaba National Reserves.

Voorbeeld reizen om Kenia te ontdekken op eenvoudige aanvraag.

moreinforequest >